• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Moldovenul Ştefan Bodişteanu se antrenează la Academia celebrului Gheorghe Hagi

Moldovenul Ştefan Bodişteanu se antrenează la Academia celebrului Gheorghe Hagi

There are no translations available.

Fotbalistul moldovean Ştefan Bodişteanu se antrenează cu începere din toamna curentă la Academia de fotbal a celebrului Gheorghe Hagi, fiind ales recent căpitanul echipei de fotbal Viitorul Constanţa Romănia, categoria de vîrstă pînă la 12 ani, transmite MOLDPRES.

Surse din cadrul jucătorului au informa că lui i-a fost oferit şi tricoul cu numărul 10, unul dintre cele mai solicitate de jucători. El a fost admis la studii după ce a fost testat iniţial la filiala din Bucureşti a echipei spaniole Atletico Madrid. „A susţinut toate testele cu succes după care apărut varianta Academiei lui Gheorghe Hagi. A dat şi acolo examene de admitere pe note bune şi  a fost admis la antrenamente, meciuri. Îmi spune că se simte foarte bine acolo, fiindcă există condiţii ideale pentru a deveni un fotbalist de clasă înaltă”, a declarat pentru agenţie fostul jucător al echipei de maeştri Nistru Chişinău, ex-antrenor al selecţionatei Moldovei Ion Caras, bunelul tînărului performer.

Potrivit sursei citată, Ştefan Bodiştenu, însă, are pe moment o problemă - nu cunoaşte franceza.

„Vorbeşte liber engleza, se descurcă bine cu germana, iar acum trebuie să înveţe la Academie şi franceza pe care nu a dovedit să o studieze la Chişinău. La Academie, în afară de engleza, germana se mai învaţă pe gratis şi spaniola, franceza. Condiţiile de antrenamente oferite, cazare, alimentare - totul este în conformitate cu cele mai exigente rigori”, a mai adaugat Ion Caras, care a început să-l iniţieze pe nepot în tainele fotbalului de la vîrsta de 2 ani. „I-am cumpărat la început mingi uşoare şi în timpul liber mă jucam cu el. Pe urmă, cînd a mai crescut puţin i-am sugerat să nu facă un pas prin odaie, curte, fără mingea la picior”, a mai subliniat Ion Caras.

La vîrsta de 7 ani Ştefan Bodişteanu a început să frecventeze Şcoala de fotbal a clubului Zimbru Chişinău. Aici s-a antrenat 4 ani sub bagheta lui Anatol Tîmbur.

Tatăl jucătorului este antrenorul echipei naţionale de lupte libere Ruslan Bodiştenau, multiplu campion naţional, campion mondial de cadeţi şi juniori Under-20 de ani. Ştefan mai are doi fraţi, Mircea şi Voicu. Mircea face actualmente judo la Liceul „Mihai Viteazul”. Voicu afirmă  că va se va antrena la fotbal.

Ştefan Bodişteanu este primul fotbalist moldovean căpitan al unei echipe din Romănia. În eşalonul superior al fotbalului din această ţară evoluează în prezent trei fotbalişti moldoveni: Cătălin Carp (Steaua Bucureşti), Alexandru Dedov (ASA Tîrgu-Mureş) şi Nicolae Milinceanu (Petrolul Ploieşti).