• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Patru fotbalişti olandezi au ucis un arbitru

Patru fotbalişti olandezi au ucis un arbitru

There are no translations available.

Patru tineri fotbalişti olandezi, cu vîrste cuprinse între 15 şi 17 ani, au fost suspendaţi pe viaţă de Federaţia Olandeză de Fotbal (KNVB) după ce au ucis un arbitru amator în 2012, a anunţat, luni, L'Equipe.

"Patru dintre cele cinci persoane implicate în decesul arbitrului Richard Nieuwenhuizen nu vor mai putea fi membri ai KNVB. Cea de-a cincea persoană a primit o suspendare de cinci ani, deoarece şi-a recunoscut vina şi a arătat remuşcări", se arată în comunicatul Federaţiei Olandeze de Fotbal.

Şase adolescenţi şi un adult au fost condamnaţi, la 17 iunie 2013, la închisoare între un an şi şase ani, după ce l-au bătut pînă l-au omorît pe un arbitru asistent la un meci de fotbal de amatori din Olanda.

Ei au fost condamnaţi pentru crimă, dar instanţa a ţinut cont de faptul că "niciunul dintre cei şapte inculpaţi nu a avut intenţia de a-l ucide pe arbitru", a spus judecătoarea Anja van Holten la citirea sentinţei.

La 2 decembrie 2012, după fluierul final al unui meci disputat pe terenul echipei SC Buitenboys B3 din Almere unul dintre arbitrii asistenţi, Richard Nieuwenhuizen, a fost bătut de jucători ai formaţiei oaspete, Nieuw Sloten B1 (Amsterdam). Mai mulţi adolescenţi l-au lovit pe arbitru în special în figură, atunci cînd bărbatul era căzut la pămînt. La cîteva ore după ce a fost bătut, arbitrul s-a simţit rău şi a fost dus la spital, unde a decedat a doua zi.

În Olanda, arbitrii meciurilor de fotbal amator sînt în general desemnaţi de echipa gazdă şi nu de puţine ori părinţii arbitrează meciurile copiilor lor.

Fiul lui Nieuwenhuizen a jucat pentru SC Buitenboys şi a văzut cum a fost bătut tatăl său, conform presei olandeze. Jurnalele mai notează că sora portarului echipei CS Buitenboys a făcut fotografii în momentul agresiunii.