• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Adrian Mutu, condamnat la 14 luni de închisoare cu suspendare

Adrian Mutu, condamnat la 14 luni de închisoare cu suspendare

There are no translations available.

Atacantul echipei FC Pune City, Adrian Mutu, a fost condamnat în primă instanţă la un an şi două luni de închisoare cu suspendare de un tribunal italian, după ce a bătut un ospătar la localul "Full Up" din Florenţa, în 23 octombrie 2010, informează larepubblica.it

Mutu a fost condamnat pentru leziuni, insulte şi ameninţări.

De asemenea, fostul jucător al formaţiei AC Fiorentina a fost obligat la plata provizorie a sumei de 14.000 de euro.

Ospătarul, un kosovar de origine albaneză în vîrstă de 28 de ani, a avut nevoie de 25 de zile de spitalizare după ce a suferit o fractură de sept nazal.

 

Avocatul lui Mutu, Filippo Bellagamba, a anunţat că va face recurs la această decizie. "Clientul meu a fost judecat cu o altă măsură, deoarece este persoană publică. Nu am mai văzut pînă acum o pedeapsă aşa mare pentru o leziune ce a necesitat 25 de zile de spitalizare", a declarat Bellagamba.

Adrian Mutu l-a bătut pe Berat Racaj la localul "Full Up" din Florenţa. Agresiunea a avut loc dimineaţa, în jurul orei 05.00, bărbatul lovit de român suferind "o traumă contuzivă cranio-facială cu multiple escoriaţii, contuzii la torace şi abdomen şi o fractură de piramidă nazală".

Conform martorilor, Mutu a cerut ca lui şi altor doi prieteni să li se mai aducă o sticlă cu băutură, iar apoi cei trei s-au ridicat şi au vrut să plece. Ospătarul, kosovar de origine albaneză, i-a oprit, cerîndu-le să achite consumaţia, dar Mutu a replicat că are cont deschis la proprietarul clubului. Acesta din urmă a intervenit pentru a clarifica situaţia, dar fotbalistul român i-a adresat cuvinte jignitoare ospătarului, care a răspuns la fel. Atunci, Mutu l-a lovit cu pumnul pe ospătar şi după ce acesta a căzut, a continuat să îl lovească cu picioarele.

Jucătorul şi-a motivat agresiunea afirmînd că a răspuns unor ameninţări şi unor jigniri cu tentă rasistă ale ospătarului.