• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Un egal care se dorea victorie

Un egal care se dorea victorie

There are no translations available.

Echipa națională de fotbal a încheiat ieri la egalitate (1-1)partida amicală disputată la stadionul ”Zimbru” cu formația Lituaniei.

Oaspeții au deschis scorul în minutul 39 prin Kalonas după un contraatac în urma pierderii balonului de către Antoniuc la mijlocul terenului, întîrzierii lui Bolohan în disputa pentru minge cu atacantul lituanian, scăpat de unul singur cu portarul Cebanu. Gazdele au egalat în minutul 71 după o execuție frumoasă a lui Enrique. Portarul Zubas a intervenit, dar primul la balon a ajuns omniprezentul Ioniță, care a marcat.

În primele 20 de minute echipa națională a atacat masiv, în forță, a dominat clar, expediind cu dărnicie șuturi spre poartă, dar fără a nimeri cadrul ei.Impresia de ansamblu creată a fost pe moment că va învinge clar, dar pe parcurs jocul s-a potolit, elanul a slăbit și egalul consemnat este logic.

 

Brazilianul Luvannor Enrique a debutat la naţională şi a devenit oficial primul jucător strein care a jucat pentru reprezentativa Moldovei.El a avut o prestație onoroabilă, find aplaudat la ieșirea din teren în minutul 84. "Le mulţumesc suporterilor. Sînt fericit că am jucat primul meci şi cred că am evoluat bine", a declarat fotbalistul. "Primele 20-25 de minute am fost peste ei. Aşa trebuie de început orice meci de pe teren propriu", a remarcat căpitanul naţionalei, Alexandru Epureanu."Nu a fost cel mai bun joc al naţionalei. Totuşi diferă un meci amical de unul oficial. Am verificat mai mulți jucători. Pînă la urmă cred că egalitatea este un rezultat echitabil", a subliniat selecţionerul Ion Caras.

Aceasta a fost de-a şaptea întîlnire amicală dintre cele două selecţionate. În două meciuri a învins echipa națională, în două a suferit înfrîngeri, iar în trei partide au fost consemnate egalități.