• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Johan Cruyff, diagnosticat cu cancer luna trecută

Johan Cruyff, diagnosticat cu cancer luna trecută

There are no translations available.

Fostul internaţional olandez Johan Cruyff, diagnosticat cu cancer la plămîni luna trecută, s-a declarat încrezător că va învinge această boală, el precizînd că a început tratamentul şi că se simte mai puternic decît înainte, informează football-oranje.com.

"Sînt încrezător că voi cîştiga această luptă. Tratamentul meu deja a început. Acum sînt mai puternic decît înainte. Echipa de doctori care mă tratează este excelentă. (...) Atunci cînd ți se spune că ai cancer nu există altă cale: trebuie să îl confrunţi cum poţi mai bine. Sînt încrezător că totul va fi bine", a spus Cruyff.

La începutul săptămînii precedente, Johan Cruyff a pus capăt colaborării cu gruparea Ajax Amsterdam, la care era consilier, el menţionînd că viziunea sa nu a fost luată în considerare la club.

Cruyff, în vîrstă de 68 de ani, şi-a început cariera de jucător la Ajax Amsterdam, cu care a cîştigat trei Cupe ale Campionilor Europeni (1971, 1972, 1973). Olandezul a fost şi antrenor la Ajax Amsterdam, în perioada 1985-1988.

În perioada 1988-1996, Johan Cruyff a pregătit echipa FC Barcelona, cu care a cîştigat o Cupă a Campionilor, o Cupă a Cupelor, patru campionate ale Spaniei, trei Supercupe ale Spaniei, o Cupă a Spaniei şi o Supercupă a Europei.

În 1991, Cruyff a suferit o intervenţie pe cord deschis, iar după această operaţie s-a lăsat de fumat şi a participat şi la o campanie împotriva consumului de tutun.