• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football RECORDURI: Cel mai urmărit sportiv pe Twitter

RECORDURI: Cel mai urmărit sportiv pe Twitter

There are no translations available.

Cel mai urmărit sportiv pe Twitter este, conform Guinness World Records 2016, un fotbalist.

Este vorba de portughezul Cristiano Ronaldo, actualmente atacant al clubului spaniol Real Madrid. Pînă la data de 15 septembrie 2015, numărul fanilor săi care activează pe rețeaua de socializare Twitter se ridicase la 37.831.159 de persoane, conform Guinness.

La 6 mai 2015, același fotbalist stabilise și recordul de cele mai multe aprecieri pe Facebook, în număr de 107.782.302, depășind astfel performanța interpretei Shakira, care la 25 aprilie 2014 ajunsese la 87.042.153 aprecieri. Conform ediției 2016 a Cărții Recordurilor, Shakira rămîne persoana de gen feminin cu cele mai multe aprecieri pe Facebook.

Acestea sînt doar două dintre recordurile mondiale stabilite de Cristiano Ronaldo. Tot el este autorul celor mai multe goluri într-un sezon de Liga Campionilor (17), fotbalistul cu cele mai multe titluri de Fotbalistul Anului decernate de FIFA (3), cele mai multe hat-tricks în La Liga (25), ca să menționăm doar cîteva dintre performanțele sale.

Certificatul oficial al Guinness World Records pentru sportivul cel mai urmărit pe Twitter i-a fost înmânat lui Cristiano Ronaldo la 9 noiembrie 2015, în Leicester Square, Londra, cu prilejul premierei filmului Ronaldo, dedicat vieții și carierei fotbalistului.

AGERPRES