• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Anunţul lui Guardiola i-a luat prin surprindere pe oficialii lui Bayern

Anunţul lui Guardiola i-a luat prin surprindere pe oficialii lui Bayern

There are no translations available.

Pep Guardiola anunţase la începutul acestei săptămîni că în scurtă perioadă se va hotărî ce va face la finalului acestui sezon. Tehnicianul a luat însă o decizie mai devreme decît se aşteptau oficialii bavarezi, relatează diferite surse electronice.

Tehnicianul catalan i-ar fi anunţat pe aceştia că la vară, cînd îi expiră contractul, va părăsi Allianz Arena.Pep Guardiola este ferm şi nu poate fi întors din drum, chiar dacă situaţia este diferită decît cea din ultimul sezon de la Barcelona. Atmosfera nu e nici pe departe la fel de tensionată, el e convins că nu poate conduce liderul din Bundesliga şi din campania viitoare, notează marca.com.

Oficialii lui Bayern au făcut tot posibilul pentru a-l păstra pe cel care a cîştigat titlul în ultimii doi ani, în Germania: i-au propus un salariu fabulos pentru a-l convinge să rămînă în Bavaria: 20 de milioane de euro pe sezon. Guardiola susţine că decizia lui de a pleca nu are legătură cu planul sportiv, chiar dacă mai are o singură şansă să cîştige UEFA Champions League şi cu Bayern, după ce a fost eliminat în ultimele două ediţii, în faza semifinalelor, fără drept de apel, de Real Madrid şi Barcelona.

Mai mult ca sigur, următoarea destinaţie a lui Pep Guardiola va fi Premier League. Cea mai probabilă variantă este Manchester City, acolo unde ar lucra din nou cu Txiki Begiristain şi Ferran Soriano.

5 trofee şi-a trecut în cont Guardiola de cînd a preluat frîiele celor de la Bayern Munchen. Două titluri, o Cupă a Germaniei, o Supercupă a Europei şi un Mondial al cluburilor.