• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Jora Tegleaţov ne-a părăsit

Jora Tegleaţov ne-a părăsit

There are no translations available.

Fostul fundaş al echipei de maeştri Nistru Chişinău, Gheorghe Tegleaţov a trecut ieri în nefiinţă la vîrsta de 61 de ani, relatează MOLDPRES.

Gheorghe Tegleaţov este recordmanul meciurilor jucate pentru această formaţie. A  evoluat pentru ea în 453 de partide şi a  marcat 9 goluri. În 1974 şi 1983 a jucat împreună cu Anatol Rîbac, Vladimir Gosperschi, Pavel Cebanu, Ion Caras, Igor Nadein, Nicolae Tabaciuc, Alexandru Mațiura, Valeriu Pavlov, Veaceslav Catcov, Nicolae Cebotari, Serghei Dubrovin în liga  superioară a campionatului Uniunii Sovietice.

În anul 1981 a fost desemnat cel mai bun jucător al echipei Nistru.

A activat ca antrenor la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv, echipa Constructorul Chișinău și la selecționata de juniori a Moldovei, iar în ultimii ani a fost colaborator al forului fotbalistic național.

Pentru muncă îndelungată şi prodigioasă în domeniul culturii fizice şi sportului, merite deosebite în dezvoltarea şi propagarea fotbalului moldovenesc şi activitate metodico-organizatorică, Gheorghe Tegleațov a fost decorat în anul 2010 cu ordinul „Gloria Muncii” și “Ordinul de Merit” al FMF.

Federaţia Moldovenească de Fotbal exprimă sincere condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune rudelor, prietenilor, colegilor şi tuturor celor care l-au cunoscut pe Gheorghe Tegleaţov.

“Niciodată nu am depăşit limita faultului. Este însă adevărat că atunci cînd cineva dintre atacanţi îşi făcea de cap, veneam şi eu tărişor cu replica pe la fluierele picioarelor. Jucam la os, dar regulamentar. Nu pentru intimidare. Doream să joc fotbal curat pentru că aceasta era meseria noastră comună şi trebuia oricum să ne respectăm elementar”, povesteşte Gheorghe Tegleaţov în cartea “Recordmenii fotbalului moldovenesc. El a fost întotdeauna întruchiparea corectitudinii, fair-play-ului în teren.

Funeraliile lui Gheorghe Tegleațov vor avea loc sîmbătă, 19 decembrie, între orele 13.30-15.00, la baza Zimbru (str. Butucului 1).