• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Pele îl critică pe Neymar şi îl laudă pe Messi

Pele îl critică pe Neymar şi îl laudă pe Messi

There are no translations available.

Pele a afirmat, într-un interviu pentru revista Placar, că Neymar este un fotbalist bun, dar are multe lipsuri, însă este de părere că argentinianul Lionel Messi poate fi declarat cel mai bun jucător din fotbalul actual, deşi are şi el cîteva puncte slabe, informează presa internaţională.

"Neymar este un jucător bun. Dar cîte goluri a marcat cu capul în viaţa sa? Este el un mare jucător? Da, dar Vasconcelos a fost de zece ori mai bun decît Neymar, fără îndoială. Neymar este un atacant şi joacă privind înainte. Nu colaborează în spate, nu creează, nu iese cu mingea. Este dificil să fie comparat avînd în vedere lipsurile", a spus fostul mare fotbalist brazilian despre compatriotul său de la FC Barcelona.

În schimb Messi, colegul lui Neymar de la Barcelona, a primit cuvinte de laudă din partea lui Pele: "Am spus mereu că Messi este cel mai bun din ultimii zece ani, un jucător superior. Totuşi, nu stă prea bine la loviturile de cap şi foloseşte mai mult piciorul stîng şi puţin piciorul drept. Nu foloseşte la fel ambele picioare. În prezent este cel mai bun. În urmă cu ceva timp cel mai bun era Cristiano, care a fost la fel ca Ronaldo Nazario. Acum e Messi, cu acelaşi stil ca Maradona. Are noroc pentru că nu are cu cine să fie comparat. Pe vremea mea, eram comparat cu Beckenbauer, Socrates sau Dirceu Lopes".

Cel mai bun marcator din toate timpurile, care şi-a încheiat cariera în 1977, spune că astăzi ar fi fost un jucător şi mai bun, pentru că ar fi fost mai bine pregătit fizic. "În ziua de azi Pele ar fi mai bun decît înainte, pentru că acum pregătirea fizică este mai bună", a precizat el.