• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Robert Lewandowski, cel mai bun sportiv polonez

Robert Lewandowski, cel mai bun sportiv polonez

There are no translations available.

Robert Lewandowski a fost ales cel mai bun sportiv polonez al anului 2015. Atacantul lui Bayern Munchen a devenit abia al treilea fotbalist care primeşte această distincţie în ultimii 34 de ani.

Cititorii celui mai celebru ziar de sport polonez, Przeglad Sportowy, l-au desemnat pe Robert Lewandowski cel mai bun sportiv al anului. Ultima dată cînd un fotbalist cîştiga acest trofeu a fost în 1982.

Atunci, fostul jucător al lui Juventus şi AS Roma, Zbigniew Boniek, care este actualul președinte al federației poloneze de fotbal, a primit titlul de cel mai bun sportiv al anului.

În 2015, Robert Lewandowski a avut parte de o evoluţie fantastică. El a fost cel mai bun marcator în preliminariile EURO 2016, contribuind decisiv la calificarea echipei sale la turneul final.

Mai mult decît atît, Lewandowski a marcat de 38 de ori în 51 de partide pentru Bayern Munchen, iar în luna septembrie a reuşit performanţa de a înscrie de cinci ori în doar nouă minute în poarta lui Wolfsburg.

Robert Lewandowski se află în cantonament cu Bayern Munchen, la Doha. Polonezul a făcut spectacol la unul din antrenamente.

Primul meci oficial din acest an, Bayern Munchen îl va disputa pe 22 ianuarie, împotriva lui Hamburg, în Bundesliga.

Bavarezii ocupă primul loc în clasament, avînd cu opt puncte mai multe decît a doua clasată, Borussia Dortmund.