• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football FMF a identificat concepția de joc a echipelor autohtone

FMF a identificat concepția de joc a echipelor autohtone

There are no translations available.

ederația Moldovenească de Fotbal (FMF) a desfășurat la un hotel din Chișinău o conferință  cu participarea veteranilor, antrenorilor, conducătorilor școlilor de fotbal din țară, propunînd pentru discuție o concepție națională de joc unică pentru toate echipele de copii, cadeți, juniori, tineret și seniori, relatează MOLDPRES.

În cadrul întrunirii a fost făcută o analiză a situaţiei fotbalului moldovenesc, în special la compartimentele copii şi juniori, cluburi, selecţionate naţionale, pregătirea antrenorilor.

”Noi trebuie să avem stilul nostru propriu, specific de joc, reieșind din particularitățile naționale ale poporului. Pentru a transpune în fapt acest proiect trebuie să facem front comun. Premise pentru traducerea lui în viață există. Avem școală de fotbal, recunoscută pe plan mondial. Avem antrenor cu licențe PRO, A,C. Am creat patru oficii regionale. Baza tehnică materială existentă permite practicarea fotbalului  pe tot parcursul anului cu jucători de toate categoriile de vîrstă”, a declarat astăzi pentru agenție președintele FMF, Pavel Cebanu.

Potrivit lui, noul stil de joc propus nu va fi o dogmă. ”Ne vom aduna regulat pentru a face schimd de opinii. Evident, fiecare echipă va avea specificul ei, dar în temei osatura, nucleul noului stil propus se va păstra”, a adaugat oficialul.

Participanţii au avut ocazia să facă anumite concluzii şi să stabilească priorităţile de dezvoltare în viitor, a unui program de pregătire a fotbaliştilor pentru diferite categorii de vîrstă.

Totodată, a fost prezentată o informaţie amplă despre proiectul „Noi” – o strategie de dezvoltare a fotbalului de juniori de elită. Datorită efortului întregii comunităţi fotbalistice va fi formulată o filosofie naţională de dezvoltare a fotbalului, dar şi un concept de joc al selecţionatelor naţionale în toate aspectele. În acest sens, au fost create grupele de lucru, iar din luna septembrie a anului 2016 proiectul „Noi” va fi implementat la cluburile de fotbal din ţară.