• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Valoarea unui eventual transfer al fotbalistului Artur Ioniță a crescut cu circa un million de de euro

Valoarea unui eventual transfer al fotbalistului Artur Ioniță a crescut cu circa un million de de euro

There are no translations available.

Suma unui posibil transfer al fotbalistului moldovean Artur Ioniță, legitimat la echipa Hellas Verona din campionatul Italie, Serie A, l un alt club a sporit, conform site-ului specializat german transfermarkt.de, cu aproximativ un milion de euro, relatează MOLDPRES.

Potrivit sursei citată ea este egală în prezent cu 3 milioane de euro, fiind cea mai mare din istoria fotbalului molovenesc.

Artur Ioniță este primul jucător moldovean care evoluează în liga superioară a fotbalului din Italia. Mijlocașul a jucat deja 35 meciuri pentru formația italiană, marcînd 3 goluri și servind 3 pase de gol. Pentru selecționata R. Moldova a evoluat în 19 meciuri și a înscris 2 goluri.

În prezent de serviciile, conform presei italiene, sînt interesate cluburile italiene Fiorentina, Napoli, Genoa și Cagliari. Hellas Verona se situează pe ultimul loc în campăionat.

În campionatul intern cel mai valoros jucător, conform transfermarkt.de, este mijlocașul Dan Spătaru de la Zimbru Chișinău. Transferul său, conform sursei citate, este de 500 de mii de euro.

Cel mai spectaculos transfer în istoria fotbalului moldovenesc a fost făcut de mijlocașul Alexandru Curteian, pentru care Zimbru Chișinău a primit un milion de dolari la vremea respectivă.