• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Britanicii și-au amintit de Ion Testemițanu

Britanicii și-au amintit de Ion Testemițanu

There are no translations available.

Unul dintre cele mai populare ziare englezești ”Sunday Independent” i-a consacrat un articol amplu vicepreședintelui Federației Moldoveneștii de Fotbal (FMF), Ion Testemițanu, care a evoluat în tinerețe în Marea Britanie, relatează MOLDPRES.

Motiv a servit cariera sa de la jucător pînă la oficial în cadrul federației naționale. El a fost legitimat la echipa Bristol City în anii 1998-2001. Transferul său de la Zimbru Chișinău a costat 250 mii de lire sterline. ”Am fost transferat la puțin timp după încheierea meciului de la Belfast dintre echipele Irlandei de Nord și Moldovei. Eu am marcat un gol, iar partida s-a terminat cu scorul 2-2”, își reamintește fostul jucător.

”Startul a fost nereușit. Bristol City a retrogradat în liga a treia valorică, iar eu m-am accidentat, fapt ce m-a ținut departe de gazon aproximativ opt luni. Apoi a fost instalat în postul de antrenor Tony Pulis, care a devenit al doilea tată pentru mine. El este un mare expert în fotbal, unicul care mi-a insuflat, m-a convins că accidentarea mea nu semnifică finișul carierei fotbalistice. Am început să joc cu o dorință și mai mare. Totul s-a aranjat cum se poate mai bine, am început să marchez”, precizează actualul vicepreședinte al FMF.

Ion Testemițanu a evoluat pentru Bristol City în 35 de meciuri, fiind primul fotbalist moldovean care a jucat în Anglia. În continuare s-a transferat în Coreea de Sud, devenind campion al acestei țări cu echipa Ilhwa Chanma. Multiplul campion național cu Zimbru Chișinău (190 de meciuri – 31 de goluri) a mai jucat în campionatele Rusiei, Azerbaidjanului. Cu echipa națională a disputat 56 de partide și a înscris 5 goluri.