• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Anatol Rîbac a împlinit 70 de ani

Anatol Rîbac a împlinit 70 de ani

There are no translations available.

Fostul jucător al echipei de fotbal Moldova Chișinău, care a devenit apoi  Nistru, Anatol Rîbac a împlinit astăzi 70 de ani.

Omagiatul a evoluat la acest club în 319 partide, fiind la acest capitol al cincilea după Gheorghe Tegleațov, Ion Caras, Valeriu Volostnîh și Pavel Cebanu. A marcat pentru echipa chișinăuiană 18 goluri.”Duritatea cu care-și întîmpina adversarii era uneori înfiorătoare, dar totul se derula în limitele regulamentului. Este adevărat, la limita faultului, însă conform buchiei fotbalistice și pentru completare în contextul afirmației făcute, iată detaliul cel mai convingător: în întreaga sa carieră a primit doar un cartonaș galben… Șutul său necruțător a creat destule probleme portarilor. Printre învinșii săi figurează și goalkeeperii selecționatei Uniunii Sovietice, Evgheni Rudakov, Anzor Kavazașvili”, se remarcă în cartea ”Recordemnii fotbalului moldovenesc”.

Omagiatul a făcut parte din echipa care în anii 1973 și 1982 a promovat în liga superioară a fotbalului din Uniunea Sovietică. După încheierea carierei de jucător a activat antrenor la Nistru, Şcoala sportivă specializată de fotbal şi înot, Internatul Republican cu Profil Sportiv și Şcoala de fotbal Zimbru Chişinău. În cadrul celui de-al XII-lea Congres ordinar al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) din 13 aprilie 2014 a fost decorat cu „Ordinul de Merit”.

Printre elevii săi figurează Ion Testemiţanu, Alexandru Curteian, Andrei Martin, Vasile Toloconicov, Alexandru Cheltuială, Oleg Clonin, Igor Andronic, Denis Calincov, Eugeniu Cebotaru, Alexei Koşelev, Constantin Bogdan, Gheorghe Anton, Valeriu Tiron, Cristian Avram.

Omagiatul a fost felicitat astăzi cu ocazia jubileului de președintele FMF, Pavel Cebanu.