• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Legendarul Pelé scoate la licitație mai multe trofee

Legendarul Pelé scoate la licitație mai multe trofee

There are no translations available.

Unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului, brazilianul Pelé, vrea să pună în vînzare unele din numeroasele sale relicve. În cadrul unei licitaţii superstarul brazilian va scoate la tîrg cele trei medalii de campion mondial, un tricou şi o minge. Cel mai de preț lucru este mini-replica Cupei ”Jules Rimét”, fabricată special pentru legenda braziliană. Trofeul valorează circa 900.000 de euro.

Fosta mare vedetă a fotbalului brazilian și mondial Édson Arántes do Nascimento, zis Pelé, va scoate la licitaţie în jur de 2.000 de lucruri din colecţia sa personală. Brazilianul este gata să vîndă trei medalii de campion mondial, preţul cărora poate ajunge la 200.000 de dolari.

La tîrg ar putea fi achiziţionată pentru 40.000-60.000 de dolari mingea cu care Pelé a înscris golul său cu numărul 1.000. De asemeni, un tricou purtat de el în perioada în care a jucat la clubul Santos ar putea fi obţinut în schimbul sumei de circa 40.000 de dolari. "Aceste relicve pot fi păstrate pentru totdeauna şi sînt atemporale. Sînt foarte fericit pentru faptul că am strîns o astfel de colecţie", a spus Pele.

Totodată, Pelé va pune la dispoziți replica Cupei Jules Rimét, cîștigată de Brazilia pentru că a fost prima echipă națională devenită triplă campioană mondială la ediția din Mexic-1970 - trofeu de aur furat și topit în 1983 de hoți rămași necunoscuți pînă astăzi. Replica în cauză a fost fabricată special pentru fostul celebru jucător, iar prețul său variază între 400.000-600.00 de dolari.

"Este o mare plăcere să vorbesc despre trofeul Jules Rimét. În primul rînd, pentru că am rămas singurul sportiv căruia acest trofeu i-a revenit definitiv după ce am cîştigat de trei ori Campionatul Mondial", a declarat Pele. 

Licitaţia este programată pentru 7-9 iunie şi se va desfăşura la Londra. Cu o săptămînă mai devreme va fi organizată o expoziţie a lucrurilor din colecţia lui Pelé, care la ediția din 1958 din Suedia, la vîrsta de 17 ani, a devenit cel mai tînăr campion mondial.

Legendarul Pelé este cel mai bun marcator din istoria fotbalului, avînd în palmares 1.283 de goluri înscrise.