• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Un fost vicepreşedinte al FIFA a recunoscut că a luat mită

Un fost vicepreşedinte al FIFA a recunoscut că a luat mită

There are no translations available.

Alfredo Hawit (64 de ani), fost vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), a pledat vinovat la acuzaţiile de luare de mită şi obstrucţionarea justiţiei, fapt descoperit într-o investigaţie din Statele Unite, cu privire la corupţia din cadrul forului mondial, anunţă Reuters.

Hawit, care a condus şi Confederaţia Americii Centrale, de Nord şi a Caraibelor, şi-a recunoscut faptele în cadrul unui proces desfăşurat la un tribunal federal din New York, pledând vinovat pentru patru capete de acuzare ale procurorilor. Fostul oficial al FIFA este doar una dintre cele 42 de persoane suspectate de luare de mită în cadrul anchetei americane. Daunele se ridică la peste 290 de milioane de dolari.

Alfredo Hawit a pledat vinovat la acuzaţiile de fraudă şi obstrucţionarea justiţiei. Fostul vicepreşedinte va achita şi 950.000 de dolari drept daune. Inculpatul a recunoscut în instanţă că a primit sute de mii de dolari mită de la două companii de marketing sportiv, care erau interesate de achiziţionarea drepturilor de difuzare a unor meciuri de fotbal.

"Ştiam că este greşit să accept astfel de plăţi", a spus Hawit în faţa judecătorilor, citat de Reuters. Până în prezent, 15 persoane şi două companii de marketing au pledat vinovat în cadrul anchetei procurorilor din Statele Unite, dar magistraţii au precizat că există negocieri cu mai mulţi inculpaţi, pentru ca aceştia să-şi recunoască vinovăţia.