• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Arena Stade de France, păzită de 1.200 de agenţi de securitate

Arena Stade de France, păzită de 1.200 de agenţi de securitate

There are no translations available.

Prim-ministrul Manuel Valls a anunţat că Franţa va menţine starea de alertă ridicată pe perioada Campionatului European de Fotbal. 2,5 milioane de spectatori sunt aşteptaţi la cele 51 de meciuri de la Euro 2016, competiţie care se va desfăşura în perioada 10 iunie-10 iulie.

Prim-ministrul Franţei, Manuel Valls, a anunţat, miercuri, că starea de alertă anti-teroristă se va prelungi în lunile iunie şi iulie. Măsura a fost luată pentru a asigura securitatea la Campionatul European de fotbal, competiţie care va începe pe 10 iunie, cu meciul Franţa-România, partidă care se va disputa pe Stade de France.

"Avem în faţă un eveniment mare, care trebuie să se desfăşoare în condiţii de securitate şi care, în acelaşi timp, trebuie să fie şi un motiv de sărbătoare. Starea de alertă nu poate fi menţinută permanent, dar cu ocazia unor astfel de evenimente, trebuie să o prelungim", a declarat prim-ministrul Manuel Valls pentru postul de radio, France Info.

Anunţul făcut de prim-ministrul Franţei, Manuel Valls, oferă puteri maxime poliţiei şi forţelor speciale de securitate. Astfel, poliţiştii au dreptul să facă percheziţii în case, să reţină suspecţi sau să îi plaseze pe aceştia sub arest la domiciliu. Franţa a intrat în starea de alertă după ce 130 de oameni au murit în urma multiplelor atentate teroriste care au avut loc în capitala Paris. Pe data de 13 noiembrie 2015, teroriştii au încercat să pătrundă pe Stade de France, arenă pe care se va desfăşura meciul de deschidere al Campionatului European, Franţa-România.