• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football FC Sevilla a cîștigat a treia oară consecutiv Liga Europa

FC Sevilla a cîștigat a treia oară consecutiv Liga Europa

There are no translations available.

FC Sevilla a învins cu 3-1 echipa engleză Liverpool, obţinînd astfel a treia oară consecutiv victoria în Liga Europa. Spaniolii au cucerit pentru a cincea oară trofeul Europa League și este cea mai de succes formație din istoria competiției.

Finala a fost precedată de o bătaie generală între fanii celor două cluburi, care s-au luat la pumni în incinta stadionului "Sankt-Jakob Park" din Basel.

Liverpool a început mai bine partida și a deschis scorul în minutul 35 după un șut superb cu exteriorul al lui Daniel Sturridge de la marginea careului. "Cormoranii" au înscris încă o dată în prima parte a meciului prin croatul Dejan Lovren, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid la Sturridge.

Repriza secundă a fost una de poveste pentru andaluzi. La doar 16 secunde după reluare Sevilla a restabilit egalitatea prin Kevin Gameiro. În minutul 65 căpitanul spaniolilor, Coke, a marcat pentru 2-1 la capătul unei faze frumoase.
Același Coke și-a trecut în cont dubla 5 minute mai tîrziu și a închis tabela.

În urma acestui succes Sevilla va primi de la UEFA un bonus în valoare de 6,5 milioane de euro. Datorită victoriei în Liga Europa, formația spaniolă s-a calificat automat în grupele Ligii Campionilor din sezonul viitor.