• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Zaria Bălți a intrat în posesia Cupei Moldovei Orange la fotbal

Zaria Bălți a intrat în posesia Cupei Moldovei Orange la fotbal

There are no translations available.

Echipa Zaria Bălți a devenit ieri, la stadionul ”Zimbru” din capitală, în premieră, deținătoarea Cupei Moldovei Orange la fotbal, ediția 2016.

Ea și-a adjudecat trofeul după ce a învins în timpul suplimentar cu scorul 1-0 formația Milsami Orhei. Unicul gol al partidei a fost marcat de Gheorghe Boghiu în minutul 99 cu un șut din careul de 16 metri expediat pe jos pe lîngă stîlpul stîng al porții. Defensiva dură a orheienilor, dirijată cu dîrzenie de căpitanul lor, Vadim Bolohan, urcat spre finalul meciului adeseori în atac, a lăsat o breșă în chiar zona sa, care a fost pînă la această fază impenetrabilă.

Milsami a lăsat o impresie mai bună în prima repriză prin angajament fizic plenar, luptă strînsă pentru orice minge și și-a creat în minutul 32 o fază ideală de șut. Eugen Sidorenco a ratat, însă, de la cîțiva metri de poartă, dar și grație reacției de excepție a portarului Serghei Pașcenco.

După pauză Milsami nu a reușit să-și mai impună ritmul de joc din prima jumătate a meciului, iar Zaria a devenit mai incisivă, creîndu-și două faze de gol peste doar cîteva minute de la fluierul de începere. Bogdan Boichuk le-a ratat, însă, cu seninătate pe ambele. Pînă la urmă Zaria a învins spre marea bucurie a celor cîteva mii de fani sosiți să urmărească ”pe viu” evoluția echipei preferate. În finalul meciului primarul municipiului Bălți a făcut spectacol pe gazonul stadionului defilînd cu drapelul orașului.

Antenorul echipei Milsami, Andrian Sosnovschi și-a felicitat elevii la finele partidei după care s-a retras din nou pe banca tehnică, stînd acolo de unul singur pînă la momentul decorării. Indispus s-a îndreptat ultimul pentru a primi medalia și diploma de finalist. ”Am făcut tot posibilul, dar șansa nu a fost de partea noastră. În plus, spre deosebire de Zaria, am avut cu mult mai puțini fotbaliști apți de joc. Faptul ca atare a făcut pînă la urmă, cu regret, diferența în teren”, a declarat el la conferința de presă.

Zaria a evoluat în următoarea componență: Pașcenco, Slinkin, Onica, Nesterov, Boihcuk (Deen-Conteh, 72), Bamba, Țîgîrlaș, Dao, Gomez, Kone, Grosu (Boghiu, 84).

Pentru Milsami au jucat: Bantîș, Melnyk, Zarichniuk, Dulghier (Ciuntu, 91), Belak, Antoniuc (Surdu, 75), Rakhmanau, Bolohan, Banovic, Cojocari (Slivca, 102), Sidorenco.

Meciul a fost oficiat de o brigadă de arbitri din Polonia condusă la centru de Paweł Raczkowski. Partida a fost urmărită de aproximativ 9 mii de spectatori.