• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Euro 2016: Fani ruşi expulzaţi din Franţa de către autorităţi

Euro 2016: Fani ruşi expulzaţi din Franţa de către autorităţi

There are no translations available.

Un grup de 29 de suporteri ai echipei naţionale de fotbal a Rusiei sunt expulzaţi, marţi, din Franţa, în urma scenelor repetate de violenţă din oraşele care găzduiesc Euro 2016, notează BBC.

Poliţia franceză susţine că 150 de "huligani ruşi foarte bine pregătiţi"sunt de vină pentru confruntările violente din Marsilia de s]mbătă. Cele mai grave conflicte au fost între ultraşii ruşi şi englezi, înainte şi după meciul disputat pe Stade Velodrome din Marsilia, încheiat cu scorul de 1-1. Zeci de persoane au ajuns la spital după ce au fost agresate de către huligani.

Niciun fan rus nu a fost arestat de către poliţie, în timp ce şase suporteri englezi au fost reţinuţi luni pentru participarea la acţiunile violente.

Alexandr Shprygin, liderul Uniunii Suporterilor Ruşi, a precizat pentru BBC că el şi alte 28 de persoane sînt escortate către aeroport. Shprygin susţine că a fost reţinut lîngă oraşul Cannes şi a fost urcat într-un autobuz.

Prim ministrul francez Manuel Valls a declarat că unii suporteri de fotbal nu pot rămîne pe teritoriul ţării. Totodată, oficialul a precizat că 35 de persoane au fost rănite, majoritatea suporteri englezi, iar 20 de oameni au fost arestaţi după trei zile de violenţe în Marsilia.

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a precizat, marţi, prin vocea preşedintelui Greg Dyke, că are "îngrijorări serioase" în privinţa securităţii în oraşul francez Lille, unde suporterii englezi şi ruşi vor ajunge în această săptămînă pentru meciurile de la Euro 2016. Suporterii englezi de fotbal trebuie să ajungă la Lille înaintea meciului de joi cu Ţara Galilor din oraşul vecin Lens, în timp ce Rusia va juca împotriva Slovaciei, miercuri, la Lille.