• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Rusia a fost descalificată cu suspendare de la EURO

Rusia a fost descalificată cu suspendare de la EURO

There are no translations available.

Rusia a fost descalificată cu suspendare de la EURO 2016 şi amendată cu 150.000 de euro, din cauza incidentelor provocate de suporterii săi în timpul meciului cu Anglia. Asta înseamnă că la următorul incident de acest gen, ruşii vor fi eliminaţi de la Campionatul European.

UEFA i-a găsit vinovaţi pe ruşi de huliganism, folosirea de torţe şi artificii şi comportamentul rasist .Comisia de Etică a decis astfel dă să amendeze federaţia cu 150.000 de euro şi să dicteze o descalificare cu suspendare, sancţiune valabilă până la finalul Campionatului European. Rusia riscă astfel eliminarea de la EURO, dacă astfel de incidente se vor repeta:

"O astfel de suspendare va dispărea dacă incidente de aceeaşi natură se vor întâmplă în stadion la oricare dintre meciurile pe care Rusia le va mai disputa în cadrul acestui turneu final", se arată într-un comunicat UEFA

"Acest tip de comportament este total neacceptat şi locul său nu est în fotbal. Cerem federaţiei engleze şi celei ruse să facă apel la susţinătorii săi să se comporte într-un mod responsabil şi într-o manieră respectabilă. Ne dorim de asemenea să ne exprimăm public suportul nostru pentru munca autorităţilor franceze şi de forţele de securitate, pentru efortul lor de a oferi un turneu în condiţii de siguranţă, în condiţii dificile", se mai arată în comunicatul UEFA.

"Am fost sancţionaţi de UEFA, deci am înţeles. Ne-am comportat incorect", a declarat Vitaly Mutko, ministrul sportului din Rusia.

Sîmbătă, în timpul meciului dintre Anglia şi Rusia, suporterii ruşi s-au luat la bătaie cu cei de englezi. Huliganii ruşi au introdus pe stadion chiar şi un pistol cu semnale de avertizare, cu care au tras spre galeria adversă.