• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Anghel Iordănescu a intrat în istoria fotbalului mondial

Anghel Iordănescu a intrat în istoria fotbalului mondial

There are no translations available.

Partida cu Elveţia a fost cea cu numărul 100 pentru Anghel Iordănescu pe banca naţionalei României. În istoria fotbalului, sînt doar 30 de antrenori care au pregătit în peste 100 de meciuri aceeaşi echipă naţională.

Anghel Iordănescu a primit o nouă şansă să antreneze la un turneu final, după o pauză de opt ani.Conducerea FRF a apelat la serviciile sale imediat după ce Victor Piţurcă a acceptat oferta lui Al Ittihad. Fostul director tehnic al FRF a devenit astfel unul dintre cei longevivi selecţioneri din lume.

Meciul cu Elveţia a însemnat a 100-a partida ca antrenor al echipei naţionale. În istoria fotbalului sînt înregistraţi doar 30 de selecţioneri care au antrenat cel puţin 100 de meciuri aceeaşi echipă naţională. Iordănescu este unul dintre ei. Selecţionerul României este pe locul cinci în topul selecţionerilor cu peste 100 de meciuri care încă sînt în activitate. Primele patru locuri sunt ocupate pe rînd de Tabarez (Uruguay), Low (Germania), Fatih Terim (Turcia) şi Del Bosque (Spania).

EN ACTIVO y con 100+ partidos en su actual selección:
167 Tabárez/URU
132 Löw/GER
123 Fatih Terim/TUR
111 Del Bosque/ESP
100 IORDANESCU/ROU