• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Irlanda de Nord, prima victorie din ISTORIE la Euro!

Irlanda de Nord, prima victorie din ISTORIE la Euro!

There are no translations available.

Roy Hodgson, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Angliei, a declarat, joi, după victoria Albionului cu Ţara Galilor, scor 2-1, că golul lui Gareth Bale din primul repriza l-a forţat să facă schimbări mai devreme decît planificase, dar este mulţumit de valoarea atacanţilor din lot.Trei atacanţi, Jamie Vardy, Daniel Sturridge şi Marcus Rashford au fost introduşi pe teren în repriza a doua. Vardy a înscris în minutul 56, iar Sturridge a adus gol victoriei în ultimul minut al prelungirilor. În urma acestui rezultat, Anglia ocupă locul 1 în grupa B, cu patru puncte.

"Credeam că intrăm la egalitate la pauză, dar golul lui Bale m-a forţat să fac schimbări mai devreme decît planificasem. Dar a fost mereu intenţia noastră să-i introducem pe Vardy şi Sturridge la un moment dat. M-am gîndit foarte mult în privinţa primului 11. Meciul împotriva Rusiei a lăsat foarte mulţi oameni dezamăgiţi, dar n-am vrut să iau măsuri radicale după doar o partidă.

Aşa e fotbalul. Am jucat bine cu Rusia şi a primit gol în minutul 91, iar azi am înscris în minutul 92. Oamenii zic că lucrurile se echilibrează, dar este rar să vedem asta după două meciuri. Dacă aş fi privit meciul ca neutru, mi-ar fi părut rău pentru Ţara Galilor. Dar noi am fost foarte agresivi în joc şi curajoşi. A fost nevoie ca galezii să se apere cu cinci fundaşi pentru a ne ţine departe de gol. Oricum, cred că formaţia lui Chris Coleman are şanse să se califice în optimi.

Ştiu că am foarte mulţi atacanţi în lot şi sînt bucuroși că am putut să profit de această oportunitate. Trebuie să luăm încrederea de pe urma acestui meci. Pentru victorii lucrăm cu toţii. După mai mult de 180 de minute, cred că nu am jucat rău", a declarat Hodgson după meci, potrivit The Independent.