• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Jose Mourinho şi Pep Guardiola, pierderi financiare importante din cauza Brexit

Jose Mourinho şi Pep Guardiola, pierderi financiare importante din cauza Brexit

There are no translations available.

Managerul echipei Manchester United, Jose Mourinho, va pierde 700.000 de euro pe an în urma referendumului din Marea Britanie, însă marele pierzător este Pep Guardiola, care va primi anual cu 1,5 milioane de euro mai puţin de la Manchester City, deoarece britanicii au votat ieşirea din zona Euro.

Aproape 52% din britanici au votat ca ţara lor să iasă din Uniunea Europeană, ceea ce a dus la o prăbuşire a monedei naţionale, lira sterlină. Din 1985, n-a mai cunoscut lira sterlină o asemenea cădere. Decizia luată de britanici afectează şi salariile din Premier League.

Potrivit ”Business Jornal”, Jose Mourinho şi-a negociat la Manchester United un salariu anual de 10 milioane de lire sterline, adică în jur de 12,5 milioane de euro. Acum, din cauza deprecierii lirei sterline în faţa monedei europene, managerul portughez va primi anual cu 700.000 de euro mai puţini bani.

Managerul lui Manchester City, Pep Guardiola, va pierde 1,5 milioane de euro din salariul de 25 de milioane de euro pe care-l va primi la semifinalista Ligii Campionilor, potrivit cotidianului Bild.