• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Șase jucători vor să se retragă din naţionala Argentinei, după anunţul lui Leo Messi

Șase jucători vor să se retragă din naţionala Argentinei, după anunţul lui Leo Messi

There are no translations available.

Lionel Messi şi-a anunţat, luni, retragerea din echipa naţională a Argentinei, la doar 29 de ani, după ce Argentina a pierdut finala Copei America în faţa statului Chile. După Messi, alţi şase jucători importanţi doresc să-şi încheie activitatea la echipa naţională, potrivit cotidianului Mirror.

Finala Copei America din acest an s-a disputat pe stadionul MetLife din New Jersey şi a fost decisă la loviturile de departajare după ce în cele 120 de minute niciuna dintre cele două formaţii nu a reuşit să înscrie. La penaliuri, Messi a executat primul pentru Argentina şi a ratat după ce şi Vidal ratase prima execuţie pentru Chile. Biglia a mai ratat pentru argentinieni, în timp ce Mascherano şi Aguero au transformat. Pentru Chile au marcat Castillo, Aranguiz, Beausejour şi Silva. Chile s-a impus cu 4-2 şi a cîştigat cea de-a doua Copa America din istorie după succesul din 2015.

Lionel Messi, căpitanul primei reprezentative de fotbal a Argentinei şi starul Barcelonei, a anunţat că se va retrage de la selecţionata Biancoceleste. Sergio Aguero, Javier Mascherano, Gonzalo Higuain, Lucas Biglia, Ezequiel Lavezzi şi Angel Di Maria vor, de asemenea, să se retragă de la echipa naţională, pe fondul tensiunilor din vestiar după eşecul din finala Copa America.

"Nu ştiu ce cred ceilalţi jucători, dar ce am văzut azi nu am văzut niciodată. Ne simţim cu toţii foarte prost, încercăm să ne gîndim la alte lucruri şi să mergem mai departe. Dar este greu. Încă o dată am avut ghinion. Cel mai afectat, distrus, este Messi, pentru penaltiul ratat. Nu l-am văzut niciodată într-o stare aşa de proastă după un meci.

Sînt mai mulţi jucători care evaluează ideea de a nu mai continua să joace pentru echipa naţională. A fost cel mai prost moment la care am asistat vreodată într-un vestiar, mult mai grav decât a fost după finala Cupei Mondiale din Brazilia şi după finala Copei America din 2015", a declarat Sergio Aguero după finala Copei America.

La nivel internaţional, Lionel Messi a jucat patru finale (una de Campionat Mondial în 2014 şi trei de Copa America în 2007, 2015 şi 2016), toate pierdute. Lionel Messi are 113 selecţii şi 55 de goluri în tricoul echipei naţionale a Argentinei. Messi este cel mai bun marcator din istoria naţionalei, depăşindu-l pe Gabriel Batistuta chiar la Copa America.