• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football După trei decenii pleacă de la Manchester United

După trei decenii pleacă de la Manchester United

There are no translations available.

Ryan Giggs a pus capăt unei perioade de 29 de ani petrecute, sub diverse forme, la clubul vieţii lui, Manchester United. Galezul a ajuns la o înţelegere cu clubul de pe Old Trafford, urmînd a se despărţi de ”diavolii roşii” cu un an înainte de a-i expira contractul de antrenor secund.

Giggs, în vîrstă de 42 de ani, nu va fi păstrat în lot de Jose Mourinho, noul antrenor principal, care vine cu prietenul său de-o viaţă, Rui Faria, care va ocupa locul lăsat liber de fostul mijlocaş.

Cum nu a ajuns la un acord cu United pentru un alt post în organigrama clubului, lui Giggs nu-i rămîne altă variantă decît să plece de la clubul pentru care a evoluat într-un număr record de meciuri: 963.

Ryan Giggs deţine licenţa PRO de antrenor şi poate antrena orice echipă din Premier League. De altfel, galezul nu a făcut niciodată un secret din faptul că îşi doreşte să antreneze. Sezonul trecut, a fost pe lista de posibili antrenori a lui Swansea, dar a crezut, eronat, că i se va oferi şansa de a deveni antrenor principal la United, odată cu plecarea lui Louis Van Gaal.

Giggs a ajuns la United la vîrsta de 14 ani, devenind fotbalist al primei echipe în 1990, la 17 ani şi debutînd un an mai tîrziu, în 2 martie 1991, în prima ligă, într-un meci cu Everton.

Giggs a cîştigat 13 titluri de campion al Angliei, două Champions League, patru Cupe ale Angliei şi patru Cupe ale Ligii, devenind cel mai titrat fotbalist britanic din istorie.

În 2013, a devenit antrenor-jucător, sub comanda lui David Moyes, fiind, pentru patru partide, interimar, înainte de sosirea lui Van Gaal. Olandezul l-a păstrat pe legendarul fotbalist galez în staff-ul său, dar Mourinho n-a dorit să-l păstreze în al său.