• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Încă un fotbalist strein și-a exprimat dorința să evolueze la echipa națională

Încă un fotbalist strein și-a exprimat dorința să evolueze la echipa națională

There are no translations available.

Încă un fotbalsit strein, Nicola Gorobsov (23 de ani), legitimat la Poli Timișoara (România), și-a exprimat dorința să evolueze la echipa națională.

Jucătorul are cetățenia Italiei și Argentinei, iar străbuneleul său este originar din Chișinău. El a confirmat ieri pentru postul de televiziune Publika TV că a fost contactat de o persoană de la federația națională și a discutat despre o posibilă evoluare pentru selecționata Moldovei. "Am vorbit cu cineva de la federaţie şi am confirmat că vreau să joc pentru Moldova. Acum trebuie să discutăm cum facem actele. Dacă totul va merge bine am zis că am să joc pentru naţională", a declarat mijlocaşul de la Poli Timişoara.

Potrivit lui, totul ar putea să se rezolve pozitiv. "Sper că vom reuşi să facem actele şi să încep să joc pentru naţională cît mai repede posibil. Acum plec în Argentina în vacanţă şi cînd mă întorc vorbim cu cine trebuie ca să-mi fac paşaportul. Cred că va fi totul bine", a adăugat el.

Străbunelul fotbalistului este născut la Chişinău, iar la cîţiva ani după al doilea război mondial a fost obligat să emigreze în Argentina din cauza regimului comunist. Nicolas Gorobsov şi-a început cariera de fotbalist la clubul italian Vicenza. Mijlocaşul a mai evoluat la AC Torino, Cesena şi Nocerina, toate din Italia.

Primul fotbalist strein naturalizat și care a jucat la echipa națională este brazilianul Luvannor Enrique, care-i legitimat la formația Sheriff Tiraspol. Evenimentul s-a produs recent în meciul amical disputat toamna curentă cu selecționata Lituaniei.