• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Cristiano Ronaldo: L-am rugat pe Dumnezeu să-mi mai dea o şansă

Cristiano Ronaldo: L-am rugat pe Dumnezeu să-mi mai dea o şansă

There are no translations available.

Cristiano Ronaldo, atacantul şi căpitanul Portugaliei, a mărturisit că, prin cîştigarea Campionatului European, şi-a îndeplinit un vis pe care îl avea încă din 2004, an în care naţionala sa a pierdut finala Campionatului European în faţa Greciei.

Cristiano Ronaldo, în vîrstă de 31 de ani, a fost înlocuit în minutul 25 al finalei cu Franţa, la scorul de 0-0, din cauza unei accidentări pe care i-a provocat-o Dimitri Payet. În momentele premergătoare înlocuirii, portughezul a recunoscut că a cerut ajutor divin pentru a putea continua partida.

„L-am rugat pe Dumnezeu să-mi mai dea o şansă. Din păcate, lucrurile nu au mers bine pentru mine, m-am accidentat în primele minute. Dar, am crezut întotdeauna în aceşti jucători. Fanii portughezi merită acest succes, jucătorii de asemenea. Sînt foarte fericit, este ceva ce mi-am dorit de mult timp, încă din 2004”.

Cristiano Ronaldo, care a triumfat şi în Liga Campionilor, anul acesta, alături de Real Madrid, crede că succesul obţinut la Euro 2016 reprezintă unul dintre cele mai fericite momente ale carierei sale.

„Sînt bucuros că am învins Franţa. Am spus mereu că îmi doresc să cîştig un trofeu cu echipa naţională, să intru în istorie, şi iată că am reuşit. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că ne-a ajutat. Vreau să le mulţumesc de asemenea colegilor, antrenorului, celor din staff şi fanilor portughezi care au fost alături de noi încă de la început. Este un moment unic, de neuitat pentru mine şi pentru toţi portughezii”.

Selecţionata Portugaliei a cîştigat, duminică, primul titlu european din istorie, după ce a învins Franţa cu scorul de 1-0, la finalul a 120 de minute de joc. Cea mai bună performanţă a portughezilor era locul 2 obţinut la Euro 2004, cînd au pierdut finala, din postura de ţara organizatoare, împotriva Greciei, scor 0-1.