• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football EURO 2016: Antoine Griezmann, desemnat jucătorul Campionatului European din Franţa

EURO 2016: Antoine Griezmann, desemnat jucătorul Campionatului European din Franţa

There are no translations available.

Franţa a pierdut finala Euro 2016 în faţa Portugaliei, scor 0-1, însă atacantul Antoine Griezmann a fost numit, luni, cel mai bun jucător al competiţiei, decizia fiind luată în unanimitate de Comisia Tehnică a UEFA, condusă de fostul internaţional român din Generaţia de Aur, Ionuţ Lupescu.

Antoine Griezmann, atacantul francez de la Atletico Madrid a devenit golgheterul turneului final al Campionatului European, cu şase goluri marcate în cele şapte partide jucate şi a fost numit şi cel mai bun jucător al competiţiei din Hexagon, c]ştigate de Portugalia, care a învins, în finala de pe Stade de France, ţara gazdă, cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Eder în minutul 109.

Decizia desemnării lui Antoine Griezmann drept jucătorul turneului a fost luată de Comisia Tehnică de la UEFA, condusă de românul Ionuţ Lupescu. Din această comisie mai fac parte nume importante, precum Sir Alex Ferguson, Savo Milosevic sau Gareth Southgate.

"Antoine Griezmann a fost un pericol pentru porţile adverse în fiecare meci jucat. A muncit pentru echipă şi are o tehnică extraordinară, dar şi viziune şi finalizări de calitate. Observatorii tehnici au decis în unanimitate că el a fost cel mai bun jucător al turneului", a declarat Ionuţ Lupescu, citat de site-ul UEFA.