• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Igor Dobrovolschi a suferit un atac de cord și a fost operat

Igor Dobrovolschi a suferit un atac de cord și a fost operat

There are no translations available.

Antrenorul echipei de fotbal Veris Chișinău, Igor Dobrovolschi (46 de ani), campion olimpic cu lotul URSS la Seul (1988), a suferit un atac de cord noaptea de 10 decembrie și a fost operat de urgență.

Pînă la intervenția chirurgicală starea lui a fost gravă și el s-a aflat un timp în sala de reanimare. Starea sănătății lui pe moment este stabilă. Conform medicilor, cursul de refacere va fi, cel puțin de 15 zile.Cauzele infarctului nu se cunosc. Surse din cadrul clubului s-au eschivat de la comentarii pe marginea celor întîmplate.

Igor Dobrovolschi s-a născut în regiunea Odesa (Ucraina), a făcut primii pași în fotbal la Tiraspol după care a fost transferat la Liceul Internat-Republican cu Profil Sportiv din Chișinău. La numai 17 ani a fost legitimat la echipa Nistru Chișinău după care a fost cooptat la clubul Dinamo Moscova, devenind campion al Uniunii Sovietice. A evoluat la diferite cluburi de peste hotare, iar în 1988 a devenit campion olimpic în componența selecționatei Uniunii Sovietice. În Moldova a început să antreneze la Tiraspol. A fost antrenor-șef și la echipa națională. Cu Dacia Chișinău a obținut în premieră titlul de campioană națională.