• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football UEFA a anunţat numele celor trei candidaţi la funcţia de preşedinte al forului european

UEFA a anunţat numele celor trei candidaţi la funcţia de preşedinte al forului european

There are no translations available.

Slovenul Aleksander Ceferin, olandezul Michael van Praag şi spaniolul Angel Maria Villar Llona sînt cei trei candidaţi pentru funcţia de preşedinte al UEFA, rămasă vacantă după ce Michel Platini a demisionat în urma unui scandal în care a fost implicat şi fostul preşedinte al FIFA, Sepp Blatter.

Michel Platini a demisionat din funcţia de preşedinte al forului continental în luna mai, după ce a fost acuzat că a primit o “plată neloială”, de două milioane de franci elveţieni, din partea fostului şef al FIFA, Sepp Blatter.

Conform comunicatului oficial al UEFA, la alegerile pentru funcţia de preşedinte ce vor avea loc pe 14 septembrie, vor fi pe buletinele de vot numele a trei persoane: preşedintele Federaţiei Olandeze, Michael van Praag, actualul preşedinte interimar al UEFA, spaniolul Angel Maria Villar şi preşedintele Federaţiei Slovene de Fotbal, Aleksander Ceferin.

Tot vineri seară, Evelina Christillin, din partea Federaţiei Italiene de Fotbal şi Laura McAllister, din partea forului din Ţara Galilor şi-au anunţat candidatura pentru poziţia de reprezentant al fotbalului feminin din partea UEFA în consiliul FIFA.