• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Mircea Lucescu, cel mai titrat antrenor român, a împlinit 71 de ani

Mircea Lucescu, cel mai titrat antrenor român, a împlinit 71 de ani

There are no translations available.

Antrenorul formaţiei Zenit Sankt Petersburg, Mircea Lucescu, cel mai titrat tehnician român, cu 12 titluri de campion, opt în Ucraina, două în Turcia şi două în România, a împlinit, joi, vîrsta de 71 de ani.

Cele mai multe performanţe din cariera de antrenor le-a obţinut în Ucraina, alături de fosta sa formatie Şahtior Doneţk, cu care a cîştigat de opt ori campionatul, de cinci ori Cupa Ucrainei şi de alte şapte ori Supercupa.

Cea mai mare performanţă din carieră a obţinut-o tot cu Şahtior: cîştigarea Cupei UEFA, în 2008. Lucescu a mai ajuns în semifinalele Cupei Cupelor, cu Dinamo Bucureşti, în sezonul 1989-1990 şi în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, cu Galatasaray Istanbul, în sezonul 2000-2001. În 2000, imediat după ce a preluat echipa Galatasaray, Lucescu a cîştigat Supercupa Europei, alături de Gheorghe Hagi şi Gică Popescu, jucători la acea vreme.

Ca selecţioner al României, Mircea Lucescu a calificat naţionala la Euro 1984, dintr-o grupă din care făceau parte campioana mondială de la acea vreme, Italia, Cehoslovacia, Suedia şi Cipru.

Mircea Lucescu s-a născut pe 29 iulie 1945 şi a antrenat de-a lungul carierei formaţiile Corvinul Hunedoara, Dinamo Bucureşti, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter Milano, Galatasaray, Beşiktaş, Şahtior Doneţk, precum şi echipa naţională a României. În prezent se află pe banca tehnică a echipei Zenit Sankt Petersburg.

În cariera de jucător, Mircea Lucescu a evoluat la Dinamo Bucureşti, Ştiinţa Bucureşti şi Corvinul Hunedoara. Alături de Dinamo, Lucescu a cîştigat şapte campionate.