• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Ion Caras va antrena în continuare echipa națională de fotbal

Ion Caras va antrena în continuare echipa națională de fotbal

There are no translations available.

Executivul Federației Moldovenești de Fotbal a decis ieri, 11 decembrie, să prelungească pe următorii doi ani contractul cu antrenorul echipei naționale de fotbal, Ion Caras.

Solicitat să comenteze hotărîrea luată Ion Caras a declarat că, firește, este mulțumit. ”Am munict mult ca să creez în cei doi ani o echipă competitivă și din punctul meu de vedere am reușit acest lucru. Partidele jucate în preliminariile Campionatului Mondial cu selecționatele Ucrainei, Poloniei, Muntenegrului, San Marino au demonstrat că se poate de luptat și obține puncte cu oricine. Nucleul lotului este creat. Urmează cizelările de rigoare, modificările mici inerente procesului de existență al oricărei echipe și echipa va deveni și mai puternică”, a declarat tehnicianul.

În ceea ce privește viitoarele preliminarii din cadrul Campionatului European el a spus că selecționata va lupta pentru a se califica în faza finală. ”Indiferent de grupa în care vom nimeri, conform tragerii la sorți din februarie viitor, obiectivul ce va fi trasat și a fost anunțat deja este calificarea în etapa finală a turneului. Șanse în acest context există, fiindcă a fost modificat programul competițional și a crescut numărul finalistelor. Șansa este istorică și ea trebuie să fie materializată”, a mai adaugat el.

Cu Ion Caras la timonă echipa națională a stabilit primul record în istoria sa - 0,9 puncte în medie în fiecare meci oficial disputat. Anul curent ea a fixat o nouă performanță - 1,1 puncte în fiecare partidă oficială desfășurată, a învins în premieră cu o diferență de trei goluri într-un meci jucat în deplasare și a marcat pentru prima dată cinci goluri într-un meci disputat în deplasare.

În imagine: Ion Caras în prim plan la meciul din deplasare cu Muntenegru, încheiat cu victorie (5-2).