• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Start nereușit în preliminariile CM-2018

Start nereușit în preliminariile CM-2018

There are no translations available.

Selecționata Moldovei la fotbal a suferit înfrîngere cu scorul 0-4 ieri la Cardiff în meciul inaugural din preliminariile Campionatului Mondial-2018, grupa D, disputat cu reprezentativa Țării Galilor.

Ea a jucat la egal cu echipa-gazdă pînă în minutul 38 cînd a încasat primul gol. S-a remarcat, în stil britanic, cu o lovitură de cap Sam Vokes, care s-a demarcat cu iscusință de Adrian Cașcaval. În finalul primei reprize galezii au majorat scorul prin Joe Alen (44), neblocat de nimeni, care a trimis mingea în plasă după ce Ilie Cebanu a respins–o inițial. A doua sa intervenție a fost ineficientă.

La puțin timp după reluarea partidei Ion Jardan i-a servit o pasă ca pe tavă lui Garteh Bale și scorul a devenit 3-0 (minutul 50). Spre sfîrșitul meciului (94) acesta a speculat o cădere în careul de 16 metri și arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri după care a scorul a devenit 4-0. Penaltiul a fost executat de același Gareth Bale.

În alte două meciuri din grupă au fost înregistrate următoarele rezultate: Austria – Georgia 2-1, Serbia – Irlanda 2-2.

Echipa națională a evoluat la Cardiff în următoarea componență: Ilie Cebanu, Igor Armaș, Alexandru Epureanu, Artur Ioniță, Alexandru Gațcan, Eugeniu Cebotaru (Eugeniu Sidorenco, 75), Alexandru Dedov (Maxim Mihaliov, 75), Radu Gînsari (Igor Bugaiov, 75), Adrian Cașcaval, Andrei Cojocari, Ion Jardan.

Alexandru Eupreanu a egalat în acest meci recordul lui Radu Rebeja de 74 de prezențe în partidele disputate la echipa națională.

Următorul meci din preliminariile Campionatului Mondial echipa națională îl va juca la Chișinău, pe 6 octombrie cu selecționata Serbiei.