• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Sam Allardyce riscă să piardă funcţia de selecţioner al Angliei

Sam Allardyce riscă să piardă funcţia de selecţioner al Angliei

There are no translations available.

Selecţionerul Angliei, Sam Allardyce este acuzat că ar fi cerut 400.000 de lire sterline, pentru a ajuta la încălcarea regulilor Federaţiei Engleze de Fotbal.
Presa din Marea Britanie susţine că antrenorul s-a întîlnit cu reprezentanţii unei companii din Asia de Est şi le-a dat acestora sfaturi întru evitarea regulamentelor sportive privind transferurile de jucători, mai exact acordurile cu o terţă parte.

În timpul întîlnirii cu aşa-zişii oameni de afaceri, care erau jurnalişti sub acoperire, Sam Allardyce ar fi declarat că nu e o problemă să ocoleşti regulile şi că ştie mulţi agenţi de jucători care apelează la astfel de metode. Selecţionerul a vrut să obţină 400.000 de lire sterline pentru sfaturile acordate companiei.

Tehnicianul în vîrstă de 61 de ani nu s-a pronunțat încă asupra acuzaţiilor, iar Federaţia Engleză de Fotbal a cerut înregistrările video pentru a analiza cazul.
Deţinerea drepturilor federative ale unui fotbalist prin intermediul unei terţe părţi este interzisă în Anglia încă din anul 2008. Prin această metodă, companiile de investiţii aveau o participaţie din drepturile economice ale fotbaliştilor.
Fostul preşedinte al UEFA, Michel Platini, a considerat această practică drept o formă de sclavie. FIFA a interzis acest mecanism în luna mai a anului trecut.