• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Alexandru Gațcan a fost desemnat fotbalistul anului

Alexandru Gațcan a fost desemnat fotbalistul anului

There are no translations available.

Mijlocașul echipei naționale de fotbal și al clubului FC Rostov ((Federația Rusă), Alexandru Gațcan a fost desemnt ieri la ”Gala laureaților”, desfășurată de federația națională de profil la Teatrul Național de Operă și Balet, jucătorul anului 2013.

Acesta-i rezultatul sondajului la care au participat peste 200 de specialişti: membri ai Comitetului Executiv al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), antrenori, preşedinţi de cluburi, preşedinţi ai Comitetelor  FMF, conducători ai asociaţiilor afiliate, etc. Laureatul nu a fost prezent la festivitate. El a adresat prin Internet un mesaj de mulțimire experților, fanilor pentru încrederea acordată. Trofeul a fost înmînat tatălui jucătorului.

Alexandru Gațcan a totalizat 245 de puncte. Pe locul doi, cu 129 puncte adunate, s-a plasat căpitanul echipei naționale Alexandru Epureanu de la Anji Mahacikala (Federația Rusă), iar pe trei - Artur Ioniță (Aaray Elveția, 117 puncte).

Cel mai bun antrenor a devenit Ion Caras, care pregătește echipa națională.

”Mulțumesc tuturor. Acest premiu pare să fie mic, dar vorbind plastic, la figurat, este foarte mare, pentru că reprezintă munca multor oameni: jucători, antrenori, oficiali, staff-ul tehnic. Federația ne-a oferit toate posibilitățile pentru a obține  rezultate bune. Anul care se încheie are semne bune pentru echipa națională”, a declarat tehnicianul.

Nicolae Calancea (Zimbru Chişinău) a fost desemnat cel mai bun portar din campionatul Moldovei. Miral Samardzic (Sheriff Tiraspol) a fost ales cel mai bun fundaş. Alexandru Dedov (Zimbru) a devenit cel mai bun mijlocaş.

Luvannor Henrique a fost votat cel mai bun atacant.Premiul pentru cel mai bun golgheter al campionatului Moldovei, ediţia 2012-2013, i-a revenit lui Gheorghe BOGHIU (Milsami), care a marcat 16 goluri.

FC Tiraspol a cucerit premiul ”Fair Play” ((nota medie 8,26). Cel mai bun arbitru al anului 2013 a fost desemnat Petru Stoianov. Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Republica Moldova, Ambasada Suediei, Ambasada Ungariei, Ambasada Ucrainei, Ambasada Poloniei, Departamentul Poliției de Frontieră  au fost distinse cu premiul „Pentru aportul la dezvoltarea fotbalului”. O nouă nominalizare „Omul anului în fotbal” i-a fost acordată Alinei Stețenco, antrenor al selecţionatei de junioare a Moldovei şi a echipei Noroc Nimoreni.

În fotbalul feminin Anastasia Toma (ŞS-11 Goleador Chişinău) a fost aleasă cea mai bună jucătoare, iar Alexandru Șevcic (JLC Chişinău) a fost votat cel mai bun jucător în futsal. Cel mai bun jucător în fotbalul de plajă a fost votat Victor Comlionoc de la echipa Clubul Sportiv Djoker-Tornado, iar în fotbal-tenis – Alexandru Sîrghi de la ŞS nr.12 din Vadul lui Vodă.Forul de specialitate a premiat un grup de veterani ai fotbalului moldovenesc.

Buna dispoziţie a fost asigurată de interpreţii Natalia Gordienco, Alexandru Vdovicenco, Cristina Pintilii, Ion Suruceanu, Pașa Parfeni, Aliona Moon, Diana Rotaru, Ionel Istrati, Vali Boghean și Alex Calance Band. Moderatorii festivității au fost Andrei Porubin și Indiana.

La ceremonie a asistat și a rostit un mesaj de salut președintele țării Nicolae Timofti.