• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Cei mai la memorialul de fotbal ”Gheorghe Tegleațov”

Cei mai la memorialul de fotbal ”Gheorghe Tegleațov”

There are no translations available.

Echipa de fotbal din Chișinău a devenit cîștigătoarea memorialului de fotbal ”Gheorghe Tegleațov”,rezervat veteranilor, relatează MOLDPRES.

În meciul final ea a surclasat formația din Constanța (România) cu scorul 7-0. Golurile gazdelor au fost marcate de Viorel Frunză (10,33,46,77,80), Golban (13), Comlionoc (49). Portarul echipei cîștigătoare Mihai Moraru a parat două lovituri de la 11 metri (18,61).

Învingătoarea a evoluat în următoarea componență în meciul final: Moraru, Catcov, Iepureanu, Rebeja, Șișchin, Arlet, D.Oprea, Comlionoc, Guzun, Golban. Au mai jucat Lungu, Dobrovolschi, Munteanu, Crețu, Toloconnicov. Echipa a fost pregătită de Anatol Teslev.

Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat Veaceslav Catcov, căpitanul echipei chișinăuiene, în vîrstă de 72 de ani. ”Este o onoare pentru mine să particip la acest turneu în memoria fostului coechipier Gheorghe Tegleațov”, a declarat la festivitatea de premiere laureatul.

Managerul echipei din Constanța a fost ex-chișinăuianul Valeriu Rogozenco, stabilit în România. ”Revin de fiecare dată cu mare plăcere la acest turneu, pentru că mă leagă multe amintiri memorabile, de neuitat despre meleagul natal”, s-a confesat la ceremonia de închidere oficialul, fost ziarist sportiv, șef al echipei de fotbal Zimbru Chișinău.

Pe locul trei s-a situat formația din orașul Pinsk (Belarus), care în disputa pentru acest loc a învins cu scorul 5-3 echipa din orașul Reni (Ucraina).

Competiția s-a desfășurat a zecea oară sub egida Federației Moldovenești de Fotbal și, în premieră, în memoria lui Gheorghe Tegleațov, care a decedat anul trecut. Lui îi aparține recordul meciurilor disputate sub culorile echipei Nistru Chișinău (453). ”A fost un jucător de excepție, fără calități fizice deosebite. A compensat totul printr-o tehnică ireproșabilă și devotament față de fotbal”, a declarat pentru agenție fostul coechipier Anatol Teslev.