• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football TAS menține suspendarea de 6 ani pentru Sepp Blatter

TAS menține suspendarea de 6 ani pentru Sepp Blatter

There are no translations available.

Tribunalul de Arbitraj al Sportului (TAS) a menținut suspendarea de 6 ani din orice activitate legată de fotbal pentru fostul președinte al FIFA, Joseph Blatter, informează AFP.

Elvețianul a fost sancționat de FIFA pentru o plată de 2 milioane de franci elvețieni (1,8 milioane euro) făcută în februarie 2011 fostului său prieten și aliat Michel Platini, fost președinte al UEFA, și el suspendat.

Inițial, cei doi au fost suspendați 8 ani de FIFA, pedeapsă redusă la șase ani în apel.

TAS a confirmat astfel decizia Federației Internaționale de Fotbal de a-l suspenda, în decembrie 2015, pe fostul său președinte pe o perioadă de 6 ani din orice activitate legată de fotbal.

În ce-l privește pe Platini, suspendarea acestuia a fost redusă de TAS în mai anul acesta de la 6 la 4 ani.

Blatter a fost sancționat de justiția internă a FIFA pentru ''abuz de funcție, gestionare defectuoasă și conflict de interese'' pentru această faimoasă plată făcută lui Platini în 2011 ''fără bază legală, într-un contract semnat de cele două părți pe 25 august 1999''.

Platini a sesizat deja TAS pe 19 octombrie pentru a contesta suspendarea sa, iar Sepp Blatter poate încă, teoretic, să sesizeze același Tribunal cu sediul la Lausanne.