• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Alexandru Gaţcan la al doilea titlu consecutiv

Alexandru Gaţcan la al doilea titlu consecutiv

There are no translations available.

Mijlocaşul echipei naţionale de fotbal şi al formaţiei ruse FC Rostov, Alexandru Gaţcan, (32 de ani) a fost desemnat ieri la tradiţionala „Gală a laureaţilor” al doilea an consecutiv cel mai bun fotbalist al anului.

Gaţcan a disputat 54 de meciuri pentru selecţionata Moldovei şi a marcat 4 goluri. La FC Rostov, fotbalistul moldovean este căpitan, iar echipa a avut o evoluție bună în Liga Campionilor.

Laureatul nu a fost prezent la festivitatea desfășurată, însă a transmis un mesaj de mulțumire prin Internet. ”Mulțumesc de apreciere. Voi depune maximum de eforturi în teren pentru ca echipa națională să obțină rezultate bune”, a spus fotbalistul. Trofeul a fost înmînat fratelui său.

Cei mai buni jucători pe posturi, aleși de experți, sînt următorii: Radu Mîțu (portar, Misami Orhei); Veaceslav Posmac (fundaș, Dacia Chișinău); Gheorghe Andronic (mijlocaș, Milsami); Igor Bugaiov (atacant, Zaria), Daniel Subotic (golgheter, Sheriff Tiraspol), cel mai bun arbitru (Alexandru Tean).

Trofeul ”Fair play” a fost acordat echipei Dacia. Cel mai bun jucător de futsal a fost numit Andrian Lașcu, membru al echipei naţionale. Cel mai bun jucător de fotbal pe plajă – Andrei Negară. Trofeul ”Cea mai bună jucătoare” a fost înmînat Anei Zatușevscaia. Cel mai bun antrenor a devenit Andrian Sosnovschi (Milsami Orhei). Trofeul „Nicolae Simatoc” i-a fost oferit lui Igor Dobrovolschi.