• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Petrocub (Sărata Galbenă), cea mai bună la memorialul ”Nicolae Chiriliuc”

Petrocub (Sărata Galbenă), cea mai bună la memorialul ”Nicolae Chiriliuc”

There are no translations available.

Echipa Petrocub din Sărata Galbenă (Hîncești) a devenit pentru prima dată cîștigătoare a memorialului de minifotbal ”Nicolae Chiriliuc”, rezervat cadeților, care s-a desfășurat la Palatul sporturilor Universității de Stat din Moldova, relatează MOLDPRES.

Ea s-a clasat pe primul loc după ce a învins în toate meciurile disputate. La turneu au evoluat încă cinci formații: CSCT Buiucani, Real Succes, LIRPS, Liceele Teoretice "Traian"și ”Ştefan cel Mare” (toate din Chişinău). ”Participăm cu regularitate la acest turneu din mai multe considerente. Unul dintre ele – cel mai important – este că antrenorul Nicolae Chiriliuc a activat și la noi”, a declarat la finele competiției directorul clubului Petrocub, Leonid Pascaru.

Toţi participanții au primit cadouri din partea organizatorilor, iar Federaţia Moldovenească de Fotbal a înmînat fiecărei echipe cîte două mingi. Premii speciale au fost oferite cîștigătorilor concursurilor "Cel mai bun jongler" și "Cunoaşte istoria fotbalului".

Nicolae Chiriliuc a absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării, dar a decis, din pasiune, să se consacre fotbalului. Inițial, a lucrat ca educator în secția de fotbal a Liceului Internat Republican cu Profil Sportiv, apoi ca antrenor. Printre elevii săi figurează foștii și actualii membri ai selecționatei Moldovei: Victor Golovatenco, Mihai Moraru, Vladislav Lungu, Serghei Pogreban, Anatol Doroş. Memorialul dedicat lui Nicolae Chiriliuc s-a desfășurat a 12-ea oară.