• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Andrian Sosnovschi a explicat succesul obținut de Milsami

Andrian Sosnovschi a explicat succesul obținut de Milsami

There are no translations available.

Antrenorul echipei de fotbal Milsami Orhei, Andrian Sosnovschi a dezvăluit într-o conferință de presă factorii succesului înregistrat anul trecut, relatează MOLDPRES.

Formația a devenit campioană de toamnă a ediției 2016-2017 a campionatului național. Ea totalizează 43 de puncte – cu 2 puncte mai mult decît urmăritoarea Sheriff Tiraspol, avînd și un meci restanță.

”Mulțumesc jucătorilor, staff-ului tehnic din care fac parte Vladimir Veber, Serghei Dubrovin, Oleg Șișchin, Denis Zmeu, Vladimir Mura, Andrei Cotov. De asemenea, la obținerea succesului a contribuit, evident, personalul medical, conducerea clubului. Toți au crezut în ideea că Milsami poate deveni o echipă competitivă, puternică, m-au ajutat să o transpun în fapt. Dar să nu uităm că principalul ține de viitor, de modul cum vom încheia această ediție de campionat”, a declarat tehnicianul.

Potrivit lui, este foarte important ca în colectiv să existe o atmosferă de încredere, respect reciproc, un spirit de echipă. ”Atunci cînd am început să activez, iarna trecută, existau multe neclarități și a fost necesar să aranjăm toate lucrurile cu multă grijă, pe polițe, într-un termen scurt. Apoi am efectuat cantonamente foarte utile în Turcia. Vara, fiind în criză de timp, ne-am pregătit foarte bine acasă din punct de vedere fizic și tactic. Este foarte important și faptul că atmosfera creată în echipă a fost foarte prietenaosă, benefică obținerii performanțelor”, a mai subliniat antrenorul.

Andrian Sosnsvschi (39 de ani), originar din Chișinău, s-a lansat în fotbal la echipa Codru Călărași. A jucat apoi la Zimbru Chișinău, echipele secunde de la Dinamo Kiev, Spartak Moscova după care s-a afirmat plenar la Saturn Ramenskoie, fiind desemnat în repetate rînduri de publicația moscovită Sport-expres unul dintre cei mai buni fundași laterali din campionatul Rusiei.

Și-a încheiat cariera de jucător la Milsami, disputînd 56 de partide în 2010 – 2012 în care a marcat 6 goluri. A activat un timp în staff-ulș tehnic al clubului. Anul trecut a fost numit antrenor-șef la Milsami și a fost desemnat de Federația Moldovenească de Fotbal cel mai bun tehnician în 2016.