• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Peste 60 de fotbaliști străini au fost legitimați în 2016 în campionatul intern

Peste 60 de fotbaliști străini au fost legitimați în 2016 în campionatul intern

There are no translations available.

Peste 60 de jucători de peste hotare au fost legitimați în 2016 în Divizia Națională, relatează MOLDPRES cu referire la sports.md.

Cei mai mulți dintre ei – 9 – sînt originari din Côte d'Ivoire, fiind legitimați la echipa Saxan Ceadîr-Lunga. Locul doi în acest clasament este ocupat de reprezentanții Braziliei. În sezonul din anul trecut în teren au jucat la diferite cluburi moldovene 7 fotbaliști din această țară. Cel mai cunoscut dintre ei este Ricardinho de la Sheriff Tiraspol, care a evoluat în 15 meciuri în care a marcat 4 goluri și a servit 8 pase de gol. În afară de Sheriff jucători brazilieni mai joacă la Zimbru Chișinău (2), Milsami Orhei și Speranța Nisporeni – cîte unul la fiecare dintre ele.

Ucraina și Rusia au cîte 6 jucători la diferite echipe moldovene.

Cîte 5 jucători din campionat sînt originari din Croația și Nigeria, 4 – din Bulgaria. Cîte 2 sînt din Belarus, Burkina Faso, Bosnia și Herțegovina, Franța.

Argentina, Angola, Georgia, Ghana, Iran, Kîrgîzstan, Elveția, Mali, Togo, Serbia, Turkmenistan, Afganistan, Muntenegru și Sierra Leone sînt reprezentate de cîte un jucător fiecare.