• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Pavel Cebanu, reales a cincea oară în funcția de președinte al FMF

Pavel Cebanu, reales a cincea oară în funcția de președinte al FMF

There are no translations available.

Pavel Cebanu a fost reales astăzi unanim președinte al Federației Moldovenești de Fotbal /FMF/ la Congresul al 15-lea de dare de seamă și alegere a organelor de conducere ale instituției, care s-a desfășurat la complexul de sporturi ”Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu, relatează MOLDPRES.

Cebanu a fost unicul candidat la funcția respectivă, propus de 122 membri afiliați ai Federației. ”Am acceptat pentru a continua în comun munca depusă pentru dezvoltarea fotbalului moldovenesc. Sper mult că împreună vom obține în următorii patru ani multe lucruri bune în favoarea ”regelui sportului”, afirmării pe arena internațională”, a declarat Pavel Cebanu.

Potrivit lui, acest lucru este posibil în mare măsură și activităților desfășurate de cei peste 700 de antrenori care au frecventat cursurile organizate de FMF, obținînd licențe profesioniste. 36 dintre ei posedă licența ”PRO”, care le oferă posibilitatea să lucreze nu doar la cluburile moldovenești, ci și la echipe de peste hotare. ”Totul depinde, în ultima instanță, de modul cît de conștiincios abordează profesia aleasă, de infrastructura existentă, de faptul cîtă atenție vom acorda în continuare fotbalului de vîrsta junioratului. Iată de ce am introdus în calendarul competițional și turnee rezervate copiilor de 8, 10 ani”, a mai adăugat președintele FMF.

Gheorghe Cîrlan, Mihail Anghel, Ruslan Berzoi, Nicolae Sandu, Dragoș Hîncu au fost aleși vicepreședinți ai FMF.

Federația a oferit ”Ordinul de Merit” lui Leonid Terteac, Ion Clipa, Gheorghe Sajin, Iurie Hodîchin, Grigore Cadîm, Iurie Conusevici, Petru Muntean.

Pavel Ciobanu deţine funcţia de preşedinte al FMF din 1997.

Ca jucător a fost în premieră legitimat la echipa din orașul natal, Locomotiva Reni. A urmat perioada Nistru Chișinău (1972-1986) unde a jucat mijlocaș de bandă. A evoluat pentru clubul chișinăuian în 341 de meciuri, marcînd 45 de goluri. Cu primul indice a intrat în Top-10 jucători care au disputat peste 300 de partide pentru echipa Nistru, fiind al patrulea la acest capitol.

După încheierea carierei de jucător a antrenat echipele Nistru, care a devenit apoi Zimbru, Amocom Chișinău, Speranța Nisporeni, Olimpia Satu-Mare (România).

Este membru al Comitetului UEFA, posesor al titlului onorific ”Om Emerit”. A fost decorat cu ordinele ”Gloria Muncii”, ”Ordinul de Onoare”, ”Ordinul Republicii”, Ordinul Bisericii Ortodoxe din Moldova „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfînt” de gradul II.