• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Cristiano Ronaldo a egalat recordul lui Jimmy Greaves

Cristiano Ronaldo a egalat recordul lui Jimmy Greaves

There are no translations available.

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a marcat cel de-al 366-lea său gol într-un meci de campionat, cu ocazia jocului cîștigat cu 2-1 de Real Madrid, pe teren propriu, în fața formației Betis Sevilla, egalînd astfel recordul englezului Jimmy Greaves, cel mai bun marcator din istoria primelor cinci campionate din Europa, informează Sports Illustrated.

Starul lusitan, în vîrstă de 32 ani, și-a făcut debutul ca profesionist în 2002 la Sporting Lisabona, pentru care a marcat 3 goluri în campionatul Portugaliei, iar apoi s-a transferat la Manchester United, punctînd de 84 ori în Premier League, înainte de semna în vara lui 2009 cu Real Madrid, pentru care a înscris 279 de goluri în Primera Division.

Jimmy Greaves (77 ani) a înscris cele 366 de goluri în 529 de meciuri disputate pentru echipele Chelsea Londra, AC Milan, Tottenham Hotspur și West Ham United, între 1957 și 1971. Cristiano Ronaldo a marcat la rîndul său de 366 ori în 476 de partide de campionat.

De menționat că portughezul a reușit sîmbătă să mai stabilească un record, devenind cel mai bun marcator din istoria clubului Real Madrid pe stadionul Santiago Bernabeu, după ce a înscris al 210-lea său gol pe gazonul arenei madrilene. El l-a depășit astfel pe Carlos Santillana (209 goluri), în timp ce Raul Gonzalez se află pe poziția a treia, cu 206 goluri, urmat de Alfredo Di Stefano, cu 202 goluri, și Ferenc Puskas, cu 157 de goluri.