• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Buffon a fost dorit și de Barcelona

Buffon a fost dorit și de Barcelona

There are no translations available.

Silvano Martina, agentul portarului italian Gianluigi Buffon, a dezvăluit că fotbalistul a fost foarte aproape de un transfer la Barcelona înainte de a ajunge la Juventus, în urmă cu aproape 16 ani, conform Goal.com.

Transferat de la Parma, în 2001, pentru 49,2 milioane de euro, Buffon a fost aproape să aibă o altă destinaţie, ce i-ar fi putut schimba cariera. Agentul său a dezvăluit că oficialii Parmei acceptaseră oferta Barcelonei pentru goalkeeperul acum în vârstă de 39 de ani. Suma plătită, însă, de Juventus în schimbul serviciilor sale este cea mai mare plătită vreodată pentru un portar.

Deşi Parma şi Barcelona bătuseră palma pentru transfer, mutarea nu s-a mai realizat pentru că Buffon şi-a dorit foarte mult să ajungă la Juventus, club pentru care, de-a lungul carierei, a jucat şi în liga secundă. "A fost foarte aproape de Barcelona. Parma şi Barcelona ajunseseră la un acord, însă Buffon şi-a dorit cu orice preţ să ajungă la Juventus", a declarat Silvano Martina, conform Goal.com.

Legendarul portar a adunat 612 meciuri pentru Juventus, echipă cu care a cucerit 14 trofee: şapte titluri de campion, două Cupe şi cinci Supercupe ale Italiei. Buffon a jucat şi două finale de Liga Campionilor. În vîrstă de 39 de ani, italianul a anunţat că se va retrage din activitate după finalul Campionatului Mondial din 2018, găzduit de Rusia.