• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Cristiano Ronaldo, desemnat cel mai bun jucător al anului în Portugalia

Cristiano Ronaldo, desemnat cel mai bun jucător al anului în Portugalia

There are no translations available.

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo, în vîrstă de 32 de ani, a fost ales cel mai bun jucător al anului în Portugalia, la Gala Quinas de Ouro 2017, pentru performanţele reuşite cu echipa naţională, dar şi cu Real Madrid.

Printre succesele notabile obţinute de acesta anul trecut se numără trofeul european cucerit de naţionala portugheză în cadrul Campionatului European din Franţa, Champions League, Supercupa Europei şi Mondialul Cluburilor cu Real Madrid. La nivel individual, acesta a fost desemnat Balonul de aur al anului 2016, detronîndu-i pe Messi şi Griezmann şi a primit premiul pentru cel mai bun jucător desemnat de FFA.

Starul portughez a ţinut să le mulţumească în primul rînd colegilor săi de naţională şi de la echipa de club: ”Fără ajutorul lor, nu aş fi reuşit să obţin aceste trofee colective”. Chiar lusitanul a confirmat faptul că Portugalia nu era favorită la câştigarea trofeului european: ”Nu întotdeauna cîştigă favoriţii, a fost un an incredibil, atît la nivel profesional cît şi personal”, a susţinut Ronaldo după ridicarea premiului.

În lupta pentru această distincţie, Ronaldo a fost în cursă cu colegul său de la Real Madrid, Pepe şi goalkeeper-ul celor de la Sporting Lisabona, Rui Patricio. În cadrul galei, lusitanul a fost premiat şi alături de cei 23 de componenţi ai echipei Portugaliei, campioana Europei.