• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Aeroportul din Madeira poartă de miercuri numele lui Cristiano Ronaldo

Aeroportul din Madeira poartă de miercuri numele lui Cristiano Ronaldo

There are no translations available.

Aeroportul din Madeira poartă de miercuri numele de Cristiano Ronaldo, în cinstea fotbalistului în vîrstă de 32 de ani care evoluează la Real Madrid, născut chiar în Funchal, capitala Insulelor Madeira, informează The Guardian.

Ronaldo este un adevărat erou în Madeira, unde mai avea deja o statuie, un muzeu, precum şi un hotel care îi poartă numele. "Ştiţi cît de mândru sînt de originile mele, de ţara mea", a declarat Cristiano Ronaldo, citat de The Guardian.

În cadrul ceremoniei de redenumire a aeroportului a fost dezvelită şi o statuie cu bustul lui Cristiano Ronaldo, care a stîrnit o serie de comentarii în presa internaţională. "Aeroportul Ronaldo, eclipsat de o statuie inexactă", a titrat Reuters, în timp ce The Guardian a catalogat sculptura drept "un bust dubios".

Ronaldo nu este primul fotbalist care dă numele unui aeroport. În Irlanda de Nord, aeroportul din Belfast a primit numele lui George Best, în 2006, la un an după ce fostul fotbalist al echipei Manchester United s-a stins din viaţă.

De patru ori cîştigător al Balonului de Aur, Cristiano Ronaldo este atît cel mai selecţionat jucător din naţionala Portugaliei, cu 137 de meciuri, cît şi golgheterul all-time al aceleiaşi reprezentative, cu 71 de goluri.

În vara anului 2016, Cristiano Ronaldo a devenit campion european alături de naţionala Portugaliei.