• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Mircea Lucescu, criticat în presa din Rusia

Mircea Lucescu, criticat în presa din Rusia

There are no translations available.

Antrenorul echipei Zenit Sankt Petersburg, Mircea Lucescu, a fost criticat sever în presa din Rusia, după eşecul suferit, duminică, împotriva liderului Spartak Moscova, cu scorul de 2-1. Jurnaliştii ruşi cred că antrenorul român ar fi trebuit să fie concediat încă de la începutul primăverii.

Eşecul echipei Zenit a fost anticipat de cea mai mare parte a presei ruse, iar majoritatea articolelor ce au precedat meciul s-au concentrat pe şansele pe care Lucescu le mai are să rămînă antrenor în cazul unei înfrîngeri.

A fost vorba despre o înfrîngere şi, cu toate că Zenit nu a anunţat încă faptul că vrea să îl schimbe pe Lucescu, jurnaliştii îl critică pe antrenor. Într-un articol dedicat partidei Spartak - Zenit, Sport Express notează faptul că "Zenit s-a transformat într-o ruină. Cu excepţia unor momente de la mijlocul reprizei secunde, clubul din Sankt Petersburg a pierdut clar duelul cu Spartak. Şi, de fapt, întregul campionat. Meciul a devenit clar în momentul în care Mircea Lucescu se uita pe telefon la faze în timpul jocului, atunci cînd nu i-a fost acordat un penalti, părînd că se pregăteşte pentru conferinţa de presă".

Autorul continuă discursul dur la adresa lui Mircea Lucescu şi în finalul articolului: "Probabil clubul a făcut o greşeală că nu l-a dat afară pe român la începutul primăverii, atunci cînd nu era încă totul pierdut. Cine ştie? Pe de altă parte, nimic nu e de mirare. Lucescu nu este cauza, ci doar consecinţa crizei în care Zenit se află de cîţiva ani. Însă toată vina este, desigur, «la altcineva». Poate chiar acum este ajutat să îşi aleagă un zbor confortabil spre casă".

Formaţia Zenit Sankt Petersburg, pregătită de Mircea Lucescu, a pierdut, duminică, derbiul cu Spartak Moscova, scor 2-1, în deplasare, şi şi-a compromis şansele de a mai cîştiga titlul, aflîndu-se la 11 puncte de lider.