• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Ajax - Manchester United, în finala Europa League, de la 21:45

Ajax - Manchester United, în finala Europa League, de la 21:45

There are no translations available.

Echipele Probabile:

Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, Sanchez, Ligt, Sinkgraven – Klassen, Schone, Ziyech - Younes, Dolberg, Traore

Manchester United:Romero – Valencia, Jones, Blind, Darmian – Carrick, Herrera, Pogba – Lingard, Rashford, Mkhitaryan

Ajax şi Manchester United se întîlnesc pentru a cincea oară în Europa League miercuri, de la 21:45, la Stockholm. Pînă acum, cele două formaţii şi-au împărţit victoriile (două United, două Ajax), însă în cea mai recentă întîlnire, care a avut loc în sezonul 2011/2012, a triumfat United, aflată la vremea aceea sub comanda lui Sir Alex Ferguson.

Manchester United este neînvinsă în ultimele 10 meciuri din Europa League. De cealaltă parte, olandezii au fost de neînvins pe teren propriu, cîştigând 7 din 7 meciuri, dar au întîmpinat dificultăţi în deplasare, triumfînd într-o singură partidă din cele şapte disputate.

Finala se va juca la fix de 22 de ani de la ultimul trofeu european al lui Ajax, cea care o învingea în 1995 pe AC Milan. În acel meci au jucat tatal lui Justin Kluivert, Patrick, şi tatal lui Daley Blind, Danny.

Despre finalele Europa League

• Doar două din ultimele 16 finale de Cupa UEFA/Europa League s-au decis la penaltiuri: în 2007, cînd Sevilla o învingea pe Espanyol şi în 2014 cînd tot Sevilla triumfa în faţa formaţiei portugheze Benfica.

• 10 finale s-au decis în primele 90 de minute în timp ce alte 4 au ajuns în prelungiri.

• În ultimele 2 finale de Europa League s-au marcat 9 goluri.

Arena Friends din Stockholm, pe care se va disputa partida dintre Ajax şi Manchester United va găzui în premieră o finală de cupă europeană. O victorie ar adăuga-o pe United pe lista echipelor care au reuşit să cîştige toate trofeele importante ale competiţiilor europene (Liga Campionilor (1968, 1999, 2008), Cupa Cupelor UEFA (1991) şi Europa League).