• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Josep Guardiola a susţinut un discurs în favoarea independenţei Cataloniei

Josep Guardiola a susţinut un discurs în favoarea independenţei Cataloniei

There are no translations available.

Josep Guardiola, antrenorul catalan al echipei Manchester City, a susţinut un discurs în cadrul unei întîlniri cu cîteva mii de susţinători ai referendumului pentru independenţa Cataloniei, pe care guvernul spaniol îl consideră ilegal, scrie Associated Press.

Guardiola a cerut ca "democraţiile din Europa şi din întreaga lume să fie alături de noi în încercarea de a ne apăra drepturile la liberatea de exprimarea politică şi drept la vot". Carles Puigdemont, preşedintele regional al Cataloniei, a anunţat, vineri, că referendumul pentru indepdenţă va fi organizat pe 1 octombrie.

În replică, Guvernul Spaniei a anunţat că acest vot este ilegal şi nu trebuie să aibă loc. Potrivit Articolului 155 din Constituţia Spaniei, autorităţile de la Madrid au puterea de a interveni direct în administrarea guvernului regional din Catalonia, obligîndu-l să renunţe la vot. Regiunea autonomă Catalonia, a cărei capitală este Barcelona, contribuie cu o cincime din Produsul Intern Brut (PIB) la economia Spaniei.

Josep Guardiola este fost jucător şi antrenor al echipei FC Barcelona, pentru care a jucat în perioada 1987-2001 şi pe care a antrenat-o în perioada 2007-2012.